Make your own free website on Tripod.com
Tilbake til hovedsiden
Morten Andersens 412
Øystein Asphjells Karmann Ghia
Ståle Bergs 1300
Jon Christian Brembos Kübelwagen
Rune Stenkløvs prosjekter
Stig & Ares Toyo Beetle Cup-prosjekt
Kjell Terje Trones' Fastback
Water-bay Air-coolers
Lasse Sandmo

Ståle Bergs Volkswagen 1300

Utgangspunktet for prosjektet var en 1970- modell 1300. Da jeg kjøpte bilen i 1993 var den i svært dårlig stand. I februar/mars -93 begynte jeg demonteringen av bilen. Jeg fant fort ut at bilen var mye verre enn antatt, tidligere reparasjoner med bl. a. hønsenetting, treverk og sparkel ble oppdaget, så jeg ble i sterk tvil om jeg skulle fortsette med bilen, etter noen dager bestemte jeg meg for å la det stå til.

Bilen ble enda mer demontert og karosseriet skilt fra bunnplata. Etter det ble bunnplata demontert og kontrollert, den viste seg å være i meget god stand, da det var mye golvplater montert. Bunnplata ble nedslipt og grunnet, og deretter tectylert.

Så kom den verste jobben, karosseriet. Mye sliping avduket mer og mer rust, men jeg bet tenna sammen og gikk på med rak rygg. Masse stålplater ble sveiset i og jeg byttet nedre deler av dørene, panelene mellom døra og bakskjermene, karosserifestene innenfor bakhjulene, reservehjulsbrønnen + mye, mye mer.

Under denne tiden ble det lest mange vw-trendsblader og mange kataloger for å holde motivasjonen oppe, men det var mange stunder jeg var nær ved å gi opp. Når all rusten var fjernet sveiset jeg igjen dashbordet, nå er det bare speedometeret og hanskerommet igjen, lysbryteren osv. flytta jeg på undersiden av dashbordet.

Deretter ble alle listhullene sveiset igjen, håndtaket på panseret fjernet + at alle hullene til speilene ble sveiset igjen. Deretter begynte jeg med grunnarbeidet, masse sparkel ble innkjøpt sammen med slipepapir, og jeg satte i gang. Deretter var det tid for grunning, først sprøyta jeg på hefte/isolergrunning, før jeg la på sprøytesparkel/-fyller. Da den var nedslipt ble bilen tørka omhyggelig for å fjerne fukt som lå i fylleren, deretter ble den grunnet og lakkert innvendig. Alt dette gjorde jeg selv, men lakkeringa utvendig satte jeg bort. Etter lakkeringa begynte jeg monteringa av bilen, det var et møysommelig arbeid, p.g.a. at under restaureringa hadde jeg bytta verkstedplass tre ganger, så mange at delene var borte, men det ordnet seg til slutt.

Fra garasjen

Når jeg hadde montert det grøfste måtte jeg ha ny inspirasjon, så bilen ble senka, foran monterte jeg en justerbar forstilling fra Tiller Bil A/S, og bak vridde jeg svingarmene 3 hakk oppover. Støtdemperne foran botnet med en gang så jeg monterte dempere fra Opel (FY!) Ascona, da ble det bra og bilen passe stiv. Felgene jeg har fått tak i er Empi style 8-spoke med Pirelli dekk. Motoren jeg har fått tak i er en gammel 1600, som fikk seg en sprayboks-overhaling og en Ansa effektanlegg, den får holde en stund.

Bilen er for øvrig utstyrt med one-piece ruter og Cobra stoler. Under oppbygginga av denne bilen har jeg lært veldig mye, da jeg begynte var jeg så å si helt grønn på karosseriarbeid, i dag arbeider jeg som biloppretter, takket være hobbyen min. Dette prosjektet har pågått over en fireårsperiode, og til andre som holder på å restaurere gamle biler, må jeg si at dere ikke må gi opp, men ta tida til hjelp og hold hodet kaldt.

Det ferdige produkt

Med hilsen Ståle Berg