Make your own free website on Tripod.com
Tilbake til hovedsiden
Morten Andersens 412
Øystein Asphjells Karmann Ghia
Ståle Bergs 1300
Jon Christian Brembos Kübelwagen
Rune Stenkløvs prosjekter
Stig & Ares Toyo Beetle Cup-prosjekt
Kjell Terje Trones' Fastback
Water-bay Air-coolers
Lasse Sandmo

WBAC

Water-bay Air-coolers

Dette er "Den Fosenske underavd. av TVWK".

Medlem nr. 64

Denne avd. ble startet opp rundt omkring vårparten 1997, da medlem nr. 64 gikk til anskaffelse av sin aller første VW. Denne bilen gikk da under det klingende navnet "Blåstripmoen". Bilen ble kjøpt i Hommelvik og kjørt over til "Rættsia". Etter å ha grublet litt over "en del" rust, ble akuttbehandlingen iverksatt. Karosseri ble løftet av bunnplaten, en dunge rustdeler ble anskaffet, og så var det bare å gi seg i kast med det som skulle bli en av de raskeste restaureringsjobbene Trondheims VW-miljø sjelden før hadde sett. (Det hjalp jo litt at nr. 64 jobber som sveiser til daglig da!!)

Da bilen var ferdig etter sånn ca. 3! måneder, kom det store spørsmålet den andre i klubben hadde ventet på, nemlig: Hvilket stuk skulle bilen få? Nr. 64 hadde gjennom en del blader dannet seg en viss formening om "What's HOT, and what's NOT!!" Stilen ble da resto, som var, og er, den mest framtredende stilen. Bilen ble registrert og tatt i bruk, men etter noen måneder kollapset forstillingen under en liten kjøretur. Forstillingen som hadde blitt "kappa & vridd", ble umiddelbart omgjort med senkesatser fra Bugpack. I senere tid er originalmotoren byttet ut med en 1600 cc motor, men sikre kilder hevder at noe større er i gjære. Felger er også modifisert fra originalt. Da fargen skulle velges falt smaken på "hva har vi av lakk til overs i dag, da?"-fargen. Den originale hovedfargen fra 1964 (Rubinrot) ble rubba opp, og sidene ble lakkert i en beige farge som visstnok stammet fra en Volvo nr. 64 en gang hadde eid.

Bilen er også utstyrt med et noe kraftigere stereoanlegg enn originalt. Ellers bør nevnes at nr. 64 har gått til anskaffelse av et nytt prosjekt, dette også en VW, nærmere bestemt en 1962 T1. Denne vil ikke bli "rigga" like fort som den foregående, men det skal bli moro å følge utviklingen av nr. 64s biler, samt hans stadig stigende interesse for VW.

Medlem nr. 66

Som WBACs andre medlem, må jeg vel si noen ord om meg selv jeg også. Jeg er eier av en etter hvert nokså sliten 1966 T1, men trives med bilen som jeg fikk til anskaffelse av da jeg var 16 (1990). Den hadde da blitt ilagt kjøreforbud pga. rust. Bilen ble bygd opp på Selsbakk i perioden 1990-95. Under restaureringen ble jeg besøkt av flere kamerater som var veldig tvilende til om jeg noensinne ville klare å fullføre bilen. Vel, bilen ble omsider ferdig, med god hjelp fra min eldste bror, som forøvrig er skyld i min store lidenskap for VW.

Denne lidenskapen nådde toppen da jeg i april 1997 gikk til anskaffelse av "drømmebilen", en 1954 T1. Bilen var da satt til side som et halvferdig prosjekt. Bilen står i dag i mer eller mindre samme stand som den gang, men en god del deler er anskaffet gjennom gode forbindelser. Leter for tiden (1999, web. anm.) etter lokale for å kunne sette sammen bilen. Stuket på denne bilen skal etter planen være originalt, men treratt, pumaforstilling og BRMs står høyt oppe på ønskelisten.

Denne bilen vil da bli brukt kun på sommeren, i motsetning til min 1966 T1, som brukes hele året. '66'n har også forandret seg litt opp gjennom åra, med "en del" senking, noe større "radio", og andre stoler (Audi).

Min lidenskap for VW er som en berg-og-dalbane, men det viktigste er å fremme alle kamerater jeg har hatt opp i gjennom åra. Til alle dere, som selv vet hvem dere er, vil jeg bare si:

KEEP ON BUG'IN'!!!!!